Swäbische Alp
Door: Wichert & Jos
Blijf op de hoogte en volg Wichert
01 Mei 2012 | Duitsland, Veringenstadt
Na de fietsen uit de stalling gehaald (zie foto) vertrokken we vanmorgen zonder ontbijt vanuit ons hotel Krone Post in Weil der Stadt. Sleutel's mochten we op de balie achter laten. Wat een gastvrijheid en vertrouwen !!
Om de hoek bij de bakkerbroodjes en koffie gehaald. (zie foto) Nu kon deel 6 van de fietstocht beginnen, het leek soms wel een bloesem tocht (zie foto). Maar vandaag moeten we de Swäbische Alp op trappen.
Het begon al de eerste meter, klimmen. Dat is heel wat anders dan de Vianse brug en Nieuwegeinse brug over het Amsterdam Rijn kanaal. De eerste 25 kilometer stegen we van 440 naar 640 meter waarna we kort stopten in Hildrizhauzen. Daar volgde we een gedeelte van openlucht kerkdienst en aten we yoghurt en broodjes. Jos zijn yoghurt was weer open gegaan. Gelukkig zat er vandaag een afsluitbaar Ikea zakje omheen :)
Nu kwam het leukste , 20 kilometer afdalen. Nog even in kielzog van een paar aardige Duisters gehangen (zie foto). Door een prachtig natuurgebied, Naturpark Schönbuch. Hier kwamen we ook een paar lopende pelgrim broeders tegen. Die waren 4 april vertrokken en hoopten half juni aan te komen. Na de afdaling we genoten van een welverdiende pauze (zie foto).
Nu begon het tweede gedeelte van de etappe de Swabische Alp. (zie foto) 700 meter klimmen, 1 kilometer klimmen, 1300 meter klimmen en tot slot 4 kilometer klimmen. Enorm intensief en bovenaan hadden we zuurstof nodig. Gelukkig zuurstof genoeg in lucht en na korte pauze binnen twee uur afgedaald naar Veringendorf. Dat kwam op een totaal aantal van 100,7 kilometer. Geweldige dag weer rekeninghoudend met 45 kilometer omhoog !!
Het leuke van omhoog fietsen is wel dat je weer naar beneden mag, vandaag hadden we een maximum snelheid van 44 kilometer. Dat belooft wat na de echte Alpen
In Veringendorf aangekomen moesten we op zoek naar een bed en maaltijd, na de verkeerde kant van de heuvel te zijn opgereden vonden we een prima plek, geen internet maar het kost ook maar € 31,00 per nacht voor een één persoonskamer inclusief ontbijt. Wel Spartaans maar we zijn tenslotte pelgrims (zie foto).
Drie deuren verder bij de locale pizzeria werden we hartelijk ontvangen door heel hartelijke Duitse Italiaan. (die had wel internet) De prijzen zijn nog voor het vorige het jaar 2000. Heerlijk gegeten (zie foto) en straks een goede nachtrust.
Alle reacties op internet, facebook en via, via doen ons erg goed. Leuk te horen dat jullie de verhalen op prijs stellen en blijf reageren.
Vertrek: 08:30
Maximum snelheid 44 km/uur
Hoogste punt: 741 meter.
01 Mei 2012 - 19:11
Marion V:
Ik zat al op jullie verslag te wachten. Niets teveel gezegd over die Schwabische Alp, he. Pak je rust en bereid je voor op de Alpen die komen gaan. Good luck, pelgrims. -
01 Mei 2012 - 19:26
Erik:
Succes met de tocht, hoop jullie snel weer te zien!!
Erik -
01 Mei 2012 - 19:44
Erik K :
Hierbij onze bestelling: 2 x pizza divaolo, 1 x stagioni, 1 x pizza margharita en een met ham. Ziet er lekker uit. Hoeveel grammetjes zijn er vandaag af. Ben benieuwd of jullie die andere pelgrims nog tegenkomen uit Houten.
Veel plezier van Noa (een klein kusje van haar voor jou Wich). -
01 Mei 2012 - 19:56
Guido:
Mooie verhalen en foto's. Keep up the good spirit !
Gelukkig zie ik ook hier en daar een biertje staan, dus ook aan de inwendige mens wordt gedacht.
PS Wichert die bedden ken ik uit mijn Duitse Coty tijd.... :-(. Dus goed dat het maar steeds voor 1 nacht is... :-) -
01 Mei 2012 - 19:57
Patrick:
Goede oefening voor de Arlbergpass overmorgen! Dat wordt een hele klim in Oostenrijk. -
01 Mei 2012 - 19:58
Ron En Anoek Bachaus:
Jongens, nog veel succes verder. Jullie zijn al een eind op weg. Geweldig om elke dag jullie verslag te kunnen lezen. We wensen jullie nog een hele fijne reis toe . -
01 Mei 2012 - 20:01
Fiet En Jan Brunssum:
We volgen jullie fantastische tocht.
Veel succes de komende dagen, benieuwd naar de ervaringen in de Alpen. -
01 Mei 2012 - 20:04
Lil:
Ontzettend leuke reisverslagen. Ik vind het geweldig wat jullie doen. ga zo door!!! -
01 Mei 2012 - 20:07
Stefano En Jantine:
Succes! we denken aan jullie en super leuk om jullie verhalen te lezen! -
01 Mei 2012 - 20:20
Kirsten En Sander:
mooi verhaal weer heren. Het lijkt erop dat jullie het troffen met het weer, mooie foto's, dat maakt het lezen van de verslagen nog levendiger!
Erg netjes elke keer die lange afstanden terwijl het ook veelal bergop is, petje af!
Succes maar weer morgen, maar wellicht lezen jullie dit pas als jullie weer een dag achter de rug hebben...
Hoe staat het eigenlijk met de lekke banden? Geen meer gehad? -
01 Mei 2012 - 20:20
Jan Janszen:
Op zo:n dag kan je weer terug kijken,of lezen.Ooit gedacht dat je meer van die mensen tegen zou komen met een zelfde doelstelling als jullie?Natuurlijk niet allemaal naar Rome.Maar toch iets doen waar een hoop mensen van zeggen,niet normaal!
weer die 100 gehaald geweldig.Morgen weer op pad na een goede nachtrust en dan weer genieten van natuur en jullie eigen prestatie.Groetjes Jan J
01 Mei 2012 - 20:26
Erik.:
Jullie zitten er nog fris bij. Leuk om jullie ervaringen te lezen. Succes en veel plezier. -
01 Mei 2012 - 20:38
Henk Hofman:
Heren, een fantastische manier om op de hoogte te blijven van jullie avontuur. De fietstocht naar Rome krijgt nu een steeds beter beeld en is leuk om vanaf afstand te volgen. Respect voor de afgelegde afstand. Chapeau en zet 'm op.
Groet uit Houten, Henk -
01 Mei 2012 - 21:33
Liesbeth:
Lieve mannen, eindelijk komt de mail weer normaal binnen op de computer. Ik ben natuurlijk ook even weg geweest en we hebben dagelijks contact. Maar om de foto's zo te kunnen zien op groot scherm en even te kunnen reageren vind ik ook wel erg prettig. Wat zien die pizza's er lekker uit!
Op de foto's lijkt het allemaal een makkie voor jullie, zo relaxt staan jullie erop. Ik weet dat 't soms anders is en heb veel respect voor jullie tocht.
Tot morgen!
01 Mei 2012 - 21:56
Tante Til:
jongens, veel succes, en van ome Jan in marineterm goede vaart. -
02 Mei 2012 - 04:49
Hisko:
Ha ha als echte pelgrims "afzien en beginnen zonder ontbijt" gelukkig dat de bakker om de hoek zat.
Ik vind het vrezelijk dapper zo op de fiets de berg op, wauw.
Voorzichtig met afdalen wees niet te overmoedig,
Met afwachting voor tomorrows verslag :o)))
Succes vandaag -
02 Mei 2012 - 06:19
Erna:
Ik lees met heel veel plezier jullie reisverslagen. Ik vind het een tocht der tochten heel veel succes vandaag.
02 Mei 2012 - 07:44
Bart Vossenberg:
Jos en wichert, ik lees elke dag jullie reisverslag. Hoop dat jullie de bergen goed door komen.Wat een prachtige natuur onderweg.
Wichert zoals je vast al gehoord heb hebben we zondag verloren.Ik speelde als een dweil ,kon geen bal goed raken,moest wel aan jou denken.
Volgens mij ben ik de volgende die afhaakt.Sterkte mannen!!!!!!! -
02 Mei 2012 - 13:04
Hans:
Kom op kerels hier in het limburgs zeggen we dan Loas mer Goan mit de geet. -
02 Mei 2012 - 14:41
Elly:
Natuurlijk zijn we blij met jullie reisverslag!! Erg leuk om jullie op deze manier te volgen.Fijn dat het niet steeds regend en jullie ,zo te zien,goed weer hebben.Ook jullie fotoreportage is een succes.Ga zo door. -
02 Mei 2012 - 18:40
Peter En Germa:
Wat n dapper onderneming! We volgende je op de voet.. Eh... Fiets.