Bodensee
Door: Wichert & Jos
Blijf op de hoogte en volg Wichert
02 Mei 2012 | Duitsland, Langenargen
Allereerst willen we jullie laten weten dat alle reacties enorm op prijs gesteld worden. Vanmorgen tijdens het ontbijt hebben we ze allemaal gelezen en was weer bemoedigend om de 7de dag te beginnen.
Via de reacties kwamen er een aantal vragen binnen, lekke banden, zadelpijn en bestelling pizza’s.
We hebben nog geen pech gehad, geen lekke banden en andere kapotte onderdelen. Wel een kapotte knie maar die heelt al weer aardig. Zadelpijn valt mee en Erik de pizza’s worden bezorgd.
Vanmorgen vertrokken we met een mooie afdaling van ongeveer 20 kilometer. Van Veringstadt naar Sigmaringen. Het fietspad konden we niet vinden en we hebben een stukje autoweg genomen. Blauwe borden met een auto erop ?? Er werd niet getoeterd en we reden ruim 45 kilometer naar beneden dus dat ging heel goed. In Signaringen foto van het slot genomen (zie foto) en bij Aldi yoghurt en cola voor onderweg gekocht.
Net na Singaringendorf hadden we de eerste stop (zie foto) en ontmoette wederom pelgrim vrienden op weg naar Rome. Lammert en Cor uit Brabant en die waren zo vriendelijk een foto te maken (zie foto).
Nog enige wetenswaardigheden van zuid Duitsland. Het lijkt hier wel de Betuwe van Duistland, overal fruitteelt en in elk dorp staan Mei Dennen. (foto) Hoge palen met een stuk boom erop. Heft tye maken met één of ander oud ritueel.
Na de tweede stop konden we kiezen tussen de normale Rietsma route en een alternatief. Wichert koos voor het alternatief en maakte daar ook nog een alternatief van. Het rondje van Wichert, later in de middag genoemd. Het was maar 5 kilometer langer waarvan 4 omhoog.
De alternatieve route was wel de moeite waard want het uitzicht vanaf Höchsten op 840 meter hoogte was zeker de moeite waard. (zie foto) Denk wel bij de foto dat ergens achteraan de Bödensee ligt.
De Bodensee hadden we al gezien, nu moesten we er alleen nog naar toe fietsen :) En dat was leuk, tenminste het eerste stuk. Met gemeten topsnelheid van 66,7 kilometer per uur daalden we af :) :) :) De fiets begon zo te trillen dat we moeten remmen. Daarnaast was de maximum snelheid 70 kilometer dus hielden we ons ook netjes aan de regels.
Na de afdaling moeten we nog een 25 kilometer naar Langenargen waar we om kwart over vier aankwamen. Hotel gezocht en gevonden. De eerste NIET gastvrije Duitsers van de week. Maar ja, we moeten ergens slapen.
Na gebruikelijk ritueel in de kerk van Langenargen kaarsen gebrand (zie foto) en door het dorp gewandeld.
Morgen verlaten we Duitsland, dus vanavond nog curry worst gegeten (zie foto) en morgen zijn we in Oostenrijk. Er staat een tussen etappe op het programma, kleine 100 kilometer net een stijging van maar 200 meter. Daarna begint het echte werk.
Blijf reageren en tot morgen
Maximum snelheid 66,9 km/uur
Hoogste punt: 840 meter.
02 Mei 2012 - 18:52
Erik:
Goed gedaan jongens, die pizza is echt verdiend!
Groeten Erik -
02 Mei 2012 - 18:54
Liesbeth:
Ha, hier Houten met de eerste reactie!
Willen jullie a.j.b. niet zo hard van die bergen gaan!!!! Ik hou m'n hart vast als ik het lees.
Niet te geloven dat jullie nu al bijna de grens over zijn en Oostenrijk onveilig gaan maken. Blijf wel bij de les en pas op met afdalen.
02 Mei 2012 - 18:56
Ruben:
Leuk om jullie te volgen. Begin juli hoop ik, samen met mijn jongere broer, ook de Reitsma-route naar Rome te gaan fietsen. Gisterenavond hebben we zitten plannen, dus de plaatsnamen komen me inmiddels erg bekend voor. Boekje 2 zal wel wat zwaarder worden dan het eerste boekje. Succes met de komende etappes!
Groet,
Ruben (collega Wichert) -
02 Mei 2012 - 18:58
Liesbeth:
Nou zeg Erik. Dacht ik toch dat ik de eerste was die reageerde ; ( -
02 Mei 2012 - 19:11
Anja:
Binnen de snelheidslimiet van 70 KM????
Een bekeuring kan er ook nog wel bij.
Liefs Anja. -
02 Mei 2012 - 19:20
Rob Fortuin:
Jos en Wichert
Veel succes de komende berg etappes!
Groet
Rob -
02 Mei 2012 - 19:24
Erik K:
De vitamientjes spatten van de foto. Hè pedaalridders nu al die grenze uberqueren ? Geweldig !! Zo' n afdaling met enorme snelheid gaat toch wel gepaard met weesgegroetjes etc ? De Bodensee is dichter bij dan je denkt/verwacht. Mannen, succes voor morgen !! Tjuus -
02 Mei 2012 - 19:42
Martine:
He jongens, wat gaan jullie super!!! Veel succes en lekker Almdudler drinken in Oostenrijk!! X Martine -
02 Mei 2012 - 19:48
Annemarie:
Meiboomviering. Volgens aloud Duits volksgeloof is de nacht van 30 april op 1 mei een nacht vol magie. De Germanen geloofden eertijds dat de goden Wodan en Freya in die nacht de winterdemonen verdreven om de lente te begroeten. Zie www.denachtuil.eu/beltane-walpurgis.htm....... Mannen ga zo door!! -
02 Mei 2012 - 20:09
Jantine:
Ha die Wichert en Jos,
Wat gaat dat snel , gewoon al 700 km gefietst ! Pas op in de bergen ,doe voorzichtig Liefs Jantine -
02 Mei 2012 - 20:15
Kirsten:
Wauw! Goed bezig mannen!
Erg leuk om jullie verhalen te lezen met de foto's er bij!
Ga zo door! Succes morgen!
Liefs, Kirsten -
02 Mei 2012 - 20:22
Marjolein :
Ha toppertjes,
Fijn dat het zo goed gaat. Lekker op tijd vertrekken , moet goed voelen hè Wichert. Heel veel plezier en succes nog. Vanaf Ameland heel veel groeten, Luuk, marjolein en kids (gelukkig voor de mannen incl. Broerlief .hier is Ajax kampioen! XX -
02 Mei 2012 - 20:22
Corrie Vd Pest:
indrukwekkend, jullie reis, en mooi om jullie reisverslag te lezen !
Succes -
02 Mei 2012 - 20:37
Wim En Tiny:
Hoi you 2,
Al 707 kilometer en dat in een week,knap hoor! Mooie foto's, zo hebben we het idee dat we een beetje mee fietsen!
Liefs Tiny -
02 Mei 2012 - 20:43
Tiny:
Jammer het is niet gelukt de link die ik er net opgezet heb is een leuke foto waarop staat ,Tot Morgen! Dan doe ik het maar zo. TOT MORGEN ! -
02 Mei 2012 - 20:50
Omer:
Hey mannen, leuk die reisverslagen, mooi dat Jos die Stein af en toe een zetje geeft bij het klimmen, ik vind het bewonderenswaardig wat jullie doen.
Vanavond Ajax kampioen zien worden in de snackbar van Ballum.
Goede reis morgen en een beetje voorzichtig in de bergen ! -
02 Mei 2012 - 21:13
LammertenCor:
Beste mannen wat een energie en passie in jullie verhaal. Dat nodigt uit.. Bon courage en we zien elkaar wel weer ergens ... Na een alternatieve van Wichert!!!
Gezellig jullie ontmoet te hebben -
02 Mei 2012 - 21:19
Jan Janszen:
verslag weer gelezen,helm ophouden bij die snelheden.Wat doen jullie het tot zover enorm goed.Wat kunnen we nog meer van jullie verwachten,na de afgelopen week?
Lekker slapen,groetjes Jan -
02 Mei 2012 - 21:41
Joke:
Hoi Jos en Wichert,
Leuk om zo met jullie mee te reizen.
Petje af voor jullie beide!
Succes morgen met de tussen etappe.
Hoe gaat het met je voeten Jos?
Groet, Joke -
03 Mei 2012 - 06:55
Peter:
Te gek jongens erg knap lees elke dag jullie bericht nu het land van de milka koe in -
03 Mei 2012 - 07:45
Margreet En Lex:
Hebben het gevoel vanuit de luie stoel met jullie mee te fietsen dankzij de gezellige reisverslagen en mooie foto's: genieten hier erg van.
Onvoorstelbaar dat jullie inmiddels al zoveel km.'s hebben afgelegd. Succes verder! -
03 Mei 2012 - 08:16
Ans Schmidt:
Beste dappere mannen,
Iedere ochtend geniet ik van jullie verslag. Wat fietsen jullie nu door een prachtig landschap!!
Wat ik ook leuk vind om te zien, zijn die heerlijke gerechten die jullie voorgeschoteld krijgen.
Wat is er aan de hand met bitse Duitsers? Wat hebben ze bits te zijn tegen pelgrims die doodvermoeid aankomen in hun dorp of stadje?
Voorzichtig in de afdalingen en tot morgen.
Ans -
03 Mei 2012 - 09:21
Tante Til:
heb zojuist het hele verslag met toebehoren aan ome Jan voorgelezen wat ik iedere dag doe,en iedere dag naar uitkijk, geweldig jongens, maar niet te hard de berg af hoor!! groetjes tante Til -
03 Mei 2012 - 09:53
Erna Jansen V Jorksv:
Ongelooflijk wat een snelheden jullie halen zeg! Eng ook! Maar ja een curryworst maakt dan weer wat goed he? Ik geniet van jullie verslagen en de foto's. Succes voor het vervolg van jullie reis. -
03 Mei 2012 - 10:30
J Hunting:
Heren,
Fantastische reis! Succes met vervolg en houdt alles heel.
Hartelijke groet,
J Hunting -
03 Mei 2012 - 10:45
Martin:
Leuk om jullie verslag te lezen. Het gaat goed hoor! -
03 Mei 2012 - 11:18
Erik:
Nog een weetje over de mei boom:
De meiboom wordt in veel gevallen op het dorpsplein (brink), tussen de kerk en de herberg, geplant.
Dus de kerk (kaarsje branden) en de herberg (biertje) altijd in de buurt als je de meiboom ziet!
Goed bezig mannen!
03 Mei 2012 - 14:43
Miranda:
Leuk weer om al jullie verhalen te lezen en de foto's te bekijken! Nu alweer in Oostenrijk, knap werk! Zet hem op daar mannen!!
Groetjes Miranda -
03 Mei 2012 - 15:12
Elly:
Wel ja,de Betuwe,de Aldi het is toch net of jullie hier in de buurt aan het fietsen zijn,toch ;-)
Succes en mooi weer!!
03 Mei 2012 - 17:58
Sandra En Willem:
Hoi Hoi,
Net terug van vakantie en de mailbox vol met jullie ervaringen en mooie reis. Wat leuk om deze verslagen te lezen en de foto's te zien heel veel succes de verder dagen en we lezen en zien het gauw
xx sandra -
03 Mei 2012 - 20:00
Marloes:
Heren!!~
Ik zeg "goed bezig"
wauw zeg wat een snelheden worden er bereikt!!!
Kijken jullie wel goed uit ;)
Heel veel suc6 weer en erg leuk hoor hoe jullie verslag geven!!!
Ga zo door!!!
Liefs Marloes