Was ik maar met Jos meegegaan - Reisverslag uit Ried, Oostenrijk van Wichert Sinke - WaarBenJij.nu Was ik maar met Jos meegegaan - Reisverslag uit Ried, Oostenrijk van Wichert Sinke - WaarBenJij.nu

Was ik maar met Jos meegegaan

Door: Wichert

Blijf op de hoogte en volg Wichert

04 Mei 2012 | Oostenrijk, Ried

Helaas geen internet in dorp gevonden, via iPhone ingevoerd. Foto's volgen morgen

Dat heb ik me wel een paar keer bedacht vandaag

Vanmorgen begon de dag al goed, uit het raam kijken had ik een prachtig uitzicht, zie foto

Na het gebruikelijke ontbijt was het raar vertrekken vandaag, zonder Jos. Zie eerder verslag

Na nog wat eten te hebben ingeslagen ongeveer 3 kilometer om hoog gefietst. Niet goed gevoel van richting dus toch maar even gaan vragen. En ja hoor, ik ging totaal de verkeerde kant op. Dus ik had er al 6 kilometer opzitten voordat de etappe begon.

De eerste 25 kilometer waren goed te doen. In het Reitsma boekje is het als volgt omschreven; " 20 km vals plat en af en toe stijgings percentage van 4%-7%. Na een wat steiler stuk komt er weer een vlak stuk, of soms zelfs een stuk naar beneden. Dan kan je weer op adem komen voor de volgende klim. Voor Jos heb uk wat foto"s genomen. De kwaliteit is niet al te best want ze zijn fietsend genomen.

Daarna volgden 11 kilometer zonder die vlakke stukken en heb immer een aantal Kerr bedacht " zat ik maar bij Jos in de taxi". Ik ben een keer of drie moeten stoppen om weer op adem te komen. Zo zwaar dat ik de trappers niet rond getrapt kreeg. Ik heb 2 foto's gemaakt om aan te geven hoe stijl het is maar die geven maar de helft weer.

De taxi had Jos 3 km voor de top afgezet (foutje) en we hebben dus samen het laatste stuk naar de top van 1800 meter gefietst.

Er lag trouwens onderweg naar boven nog volop sneeuw en er kwamen zelfs nog skiërs naar beneden ( zie foto)

Toen de afdaling, jacks aan en in 10 kilometer bijna 500 meter naar beneden. Heel koud en veel wind. Veel geremd in verband met drukke verkeer en wind. Toch nog een snelheid van 63.0 km gehaald. In St. Anton gegeten en onze weg vervolgd via Landeck naar Ried, onze eindbestemming voor vandaag. Toch weer 91,5 kilometer gefietst en voor het eerst voor op schema.

Niet een eenvoudig een slaapplaats te vinden maar uiteindelijk zitten we in pension Haus Erhart. Ouder echtpaar in een jaren 60 huis, geen internet maar kamer kost €25,00

Vanaf balkon zit ik te typen, zie foto nu alleen nog internet vinden in het dorp

Morgen weer een pasje over (1520 meter) en dan fietsen we Italië binnen.

Tot morgen

Hoogte 900 meter
Hoogste punt 1800 meter

• 04 Mei 2012 - 18:03

Hisko:

Wichert "Armstrong" ( ships dat was afzien ) Dus van Jos een super goede beslissing.
    Ik begreep dat zelfs de taxi moeite had om boven te komen :o)))
    Maar voor Wichert "Bikel" super dat je het toch gedaan hebt,
    Ik was al benieuwd naar dit verslag van vandaag.

Morgen een nieuwe coll ik ben benieud.

Neem jullie rust, Groetjes,

• 04 Mei 2012 - 18:08

Marion V:

Kanjer, wat zal je afgetraind zijn bij terugkomst. Ga je gelijk door voor een marathon?

• 04 Mei 2012 - 18:17

Itske:

Wichert, knap dat je het hoe dan ook hebt gedaan!!!!
    Zorg goed voor je benen! Misschien zit een beenmassage van het oudere echtpaar wel bij de kamerprijs inbegrepen? ;-)
    Succes weer morgen!!

• 04 Mei 2012 - 18:21

Liesbeth:

Geweldig! Tijdens het Wilhelmus plopte jullie bericht binnen.

• 04 Mei 2012 - 19:28

Titia:

Via Joke kom ik op jullie site. Wat een onderneming, petje af hoor! Ik wens jullie veel veilige kilometers toe en niet te vergeten een mooi uitzicht. :)

Groetjes!

• 04 Mei 2012 - 19:55

Erik K :

Jongens jullie verslagen hebben zeker het niveau van Drs.P. ! Smullen die verhalen.

• 04 Mei 2012 - 20:01

Janjanszen:

Over deze dag valt eigenlijk weinig te zeggen,alleen dat het fantasties is wat jullie presteren.Er zullen er wel zijn die denken, wat leuk, wil ik ook wel doen zo lekker naar beneden,maar dat kerkje daar boven is een heel eind weg!Nou elkaar weer bijpraten en dan weer gaan.Want de show must go on.Rust eet en slaap,voor morgen. O ja ,sterkte maatjes.Tot morgen Jan

• 04 Mei 2012 - 20:56

Hans:

Wichert nu weet je wat bergen zijn maar blijven volhouden kerel.
    En Jos beste neef jij heb het goed gedaan om de berg niet te willen aan gaan, het is alleen zo jammer voor Wichert dat hij alleen naar boven moest.
    Kom op mannen "let's go"!! Nog even en het vlakke parcours gaat beginnen en het mooie weer tot aan Rome.;-)

• 04 Mei 2012 - 21:10

Leen Korevaar:

Jos en wichert,

Het gaat jullie goed en alles is komt goed jullie gaan het halen.
    Zoals Jos al vaker zegt het zit allemaal tussen de oren.

Qua patet orbis. ( zo wijd de wereld strekt )

Succes hoi leen

• 04 Mei 2012 - 21:37

Marieke:

het is echt top hoor, wat jullie presteren! we fietsen in gedachten mee en genieten van de reisverslagen !
    wichtert je krijgt de groeten van het hele styling team, en veel succes voor de komende dagen !

• 05 Mei 2012 - 09:22

Tante Til:

onze eerste verre vacantie in 1963 zijn wij naar Vipeteno Sterzing,geweest, als jullie soms daar langs komen, groet het dorpje van ons.
    wij wensen jullie een goede inkomst in Italie, en lieve groetjes van ome Jan en tante Til

• 05 Mei 2012 - 09:24

Annemieke En Giacomo:

Jullie zijn Kanjers. Als je achter je beslissing staat is het altijd de juiste! Echt knap wat jullie presteren. Elke dag weer leuk om jullie verhaal te lezen

• 05 Mei 2012 - 10:31

Hoi Jos En Wichert:

Nou wel ontzettend knap hoor wat jullie doen, ik vind het al een eind naar het dorp met de fiets haha
    Mooi dat jullie het ook zo gezellig hebben en veel lachen samen.
    Jos ik heb enorme waardering voor je en je bent een voorbeeld voor velen om wat er ook gebeurt in je leven door te zetten en te weten dat elke dag er een is.
    Wel jammer dat jullie niet terug fietsen maar dat vergeten we maar.

Heel veel plezier en alle goeds onderweg.

Sjoerd

• 05 Mei 2012 - 10:48

Marjo:

Hey Wichert. Vandaag kijk ik voor het eerst op jullie site. Petje af voor jullie allebei!!! Ik weet hoe het voelt als je moet klimmen met bagage achterop. Het lijkt soms wel of er stiekem iemand aan je fietst trekt. Hou vol hè?

• 05 Mei 2012 - 11:05

Carina:

Hoi stoere jongens, hartstikke goed om te lezen dat jullie al zo ver zijn. Ik heb bewondering voor het aanal kilometers en hoogtemeters die jullie elke dag maar weer afleggen!!! Een marathon is er niets bij. Blijf lachen en hou jullie taai!!! gr

• 05 Mei 2012 - 11:56

Dirk Boomstra:

Ik ben benieuwd of de cola of zelfs de red bull al op zijn. Ik bewonder jullie doorzettingsvermogen. Hou vol, volgens mij zijn jullie bijna op de helft?

• 05 Mei 2012 - 15:21

Mirjam En Rob:

Jeetje zeg, jullie vliegen zowat door de bergen heen...Jos een goede beslissing hoor, je moet nog een heel eind. Ik zie jullie al gaan, bijna rollent van de fiets van het lachen, dat maakt het dan extra zwaar (maar wel zo gezellig!). En wat een mooi uitzicht! Beetje koud in het korte broekje en jammer dat jullie geen lederhose aanhebben (hihi), hadden mooie foto's geweest. Zet 'm op mannen!! XX Mir

• 06 Mei 2012 - 07:53

Peter Heijt:

Hoi Wichert en Jos!

Leuk om jullie heldentocht te volgen. Op afstand lijkt het wel of Europa heel klein is. Ik kijk 2 dagen niet en jullie zijn al in Italie. Hodje af hoor. Veel plezier nog en behouden "vaart"