Ander weer :-)
Door: Wichert
Blijf op de hoogte en volg Wichert
05 Mei 2012 | Italië, Morter
Vanmorgen een ander ontbijt dan gebruikelijk, geen yoghurt en muesli maar “oude” broodjes. Dat paste ook wel bij onze gastvrouw. Zoals ik reeds schreef was het huis uit de jaren 60, de koffie dus ook. Die hebben we dus maar laten staan en snel vetrokken naar de locale bakkerij voor broodjes en cappuccino. Jos genoot er zichtbaar van, zie foto
Het was koud vanmorgen en moeten weer een pas over. Jos ging verstandig het eerste stuk met de bus. Ik wilde de pas nog wel een keer op. De bus stopte naast me en bood me alsnog mee te gaan. Ik heb hem laten gaan (zie foto).
Het begon te regenen en boven gekomen toch redelijk nat. Het Lidl regenjack (Joke nog bedankt) heeft goed zijn best gedaan.
Jos en ik ontmoetten elkaar boven bij Nauders waar we koffie dronken en onze reis vervolden. Op een hoogte van ongeveer 1400 meter moeten we een kilometer of 20 afleggen, koud en tegenwind !!
Men noemt dit de Reschenpass wind, dat hebben we geweten
We arriveerde in Italië, waar we ons hadden voorgenomen naast het bord met Italië shirts op de foto te gaan. Helaas geen fotograaf en te koud.
Op een prachtig fietspad wat wel enorm omhoog en omlaag ging dus hard werken. We fietsten langs het Lago di Resia. Een enorm aangelegd meer waar zelfs een dorp voor heeft moeten wijken. Rust moment gevonden bij kapel (zie foto) maar gauw door naar onze eerste Italiaanse lunch. De eerste lunch die we niet buiten gebruiken. Was echt te koud.
Daarna was het weer afdalen dop prachtige door EU steun aangelegde fietspaden maar ook door authentieke Italiaanse dorpjes waar we een geiten familie tegen kwamen, zie foto.
Van 1500 meter tot ongeveer 700 meter daalden we af om in Morter aan te komen. Daar zijn we op tijd gestopt en hebben een prachtig “ biker” hotel gevonden.
De weersverwachtingen voor as dagen zijn niet al te best, als het maar geen regen en tegen wind is.
Tot morgen
Hoogste punt: 1500 meter
Hotel: Bamboo hotel Morter
05 Mei 2012 - 18:35
Hans:
En nu maar pasta eten kerels dat is goed voor sporters als jullie.
Hier in Brunssum is ket ook niet veel soeps met het weer veel regen.
Wanneer nemen jullie een rustdag? Dat moet wel denk daar aan.
Nou tot morgen weer ik fiets in gedachte gewoon met jullie mee.
Sterkte sporters!!! -
05 Mei 2012 - 18:38
Bert En Esther:
Goed gedaan mannen! Wat was het koud hè vandaag en dan ook nog die tegenwind. Slopend! Wij zijn gestopt in Glurns en jullie zitten inmiddels dus 29 km verder. Morgen maken wij er een makkelijke dag van, gaan volgens planning naar Merano. Maar we hebben ook wat meer tijd dan jullie. Volgens mijn berichten wordt het de komende dagen alleen maar beter wat betreft het weer, dus de regenjassen kunnen in de tas. Sportieve groet! -
05 Mei 2012 - 18:41
Erik K:
Hè pedaalpelgrims, jullie zijn in het beloofde land !! Hier is het fietsen goed. De cappucinno en eten (en wijn) zullen smaken. Sophia L is bij jullie.
Groetn vanuut Twente !! Heerlijk wandelen hier -
05 Mei 2012 - 18:41
Joke:
Hallo Wichert en Jos,
Fantastisch van jullie!!
Mooi om jullie zo te kunnen volgen.
Nog vele goede fietskilometers erbij.
We denken aan jullie.
Rome komt steeds dichterbij!!!
Beide het allerbeste met jullie pelgrimstocht.
hartelijke groeten,Joke (collega Wichert)
05 Mei 2012 - 18:47
Marion V.:
Mannen, wat jammer dat het weer jullie niet goed gezind was. Maar...na regen komt vast weer zonneschijn. Geniet van de specialiteiten van dit heerlijke land. Toi, toi, toi en tot morgen. -
05 Mei 2012 - 18:49
Guido:
Mannen, Bewondering !
Hou vol en pas op dat jullie niet in de Giro terecht komen.
Volgens mij de eerste dag dat er geen biertje op de foto staat... :-)
Hopen op mooi weer ! -
05 Mei 2012 - 18:58
Junior Nijenhuis:
hallo,
kom op jongens nog een paar kilometers!!!!!! -
05 Mei 2012 - 19:12
Marloes:
Mannen wat zijn jullie weer goed bezig geweest!!!
Wel jammer van het regen, zal stevig duimen blijven draaien voor lekker fietsweer!!
Wens jullie goede kilometers toe en ik ben steeds in gedachten hoor, vind het echt een prestatie!!!
Rome komt steeds dichterbij....ga zo door!!
Vanaf hier toi toi toi!!
Liefs Marloes!
05 Mei 2012 - 19:14
Giacomo & Annemieke:
Benvenuti nella Bella Italia ! Domani buona Fortuna ! -
05 Mei 2012 - 20:46
Stefano En Jantine:
Hi Wichert, Jos, questa e' una impresa formidabile ! vi ammiro per la sportivita' e le tenacia che un viaggio cosi' domanda.
ora che siete arrivati in Italia potrete finalmente mangiare bene !! Il cibo italiano fa benissimo ai ciclisti. Quando sarete per strada chiedete a a chi incontrerete se assomigliate a Coppi e Bartali .....grandi campioni della biciclette italiana..quella vera !! forzaaaa ciao Stefano e Jantine -
06 Mei 2012 - 00:44
Jan Janszen:
feestje gehad 02.30 thuis,verslag wel gelezen en reageer dus even kort,ik van wind dus ook niets gemerkt door het drankje.Morgen meer reactie,sterkte morgen in Itali.Jan -
06 Mei 2012 - 06:59
Eric:
Fantastico !!!!! Jullie zijn kanjers in vele ogen, ga zo door op jullie weg naar Roma, geniet van deze mooie tocht! Respect